علائم افسردگي در نوجوانان را بشناسيد
افسردگي در نوجوانان بر زندگي و رفتار آنان تاثيرگذار است. با شناخت علائم افسردگي در نوجوانان كه در مجله سلامتي دلتا به آنها اشاره كرديم به درمان آنها كمك كنيد.
نوجوانان با فشارهاي زيادي مواجه هستند. از تغييرهايي كه به خاطر دورهي بلوغ به وجود ميآيد گرفته تا سؤالاتي در مورد هويت خود، آنها را تحت فشار قرار ميدهد. با اين حال، آسان نيست كه نوجوانان سالمي كه درد رشد را تحمل ميكنند و آنهايي كه به افسردگي مبتلا شدهاند، از يكديگر تشخيص بدهيم. در اين مطلب مجله دلتا اطلاعات مفيدي در مورد افسردگي در نوجوانان در اختيار شما قرار خواهيم داد.
افسردگي در نوجوانان فراتر از كجخلقيهاي معمول اين سن است. افسردگي يك بيماري جدي است و همه جنبههاي زندگي نوجوان را تحت شعاع قرار ميدهد. خوشبختانه افسردگي در نوجوانان قابل درمان است و والدين ميتوانند به فرزند خود كمك كنند. عشق، راهنمايي و همراهي شما ميتواند به نوجوان افسرده كمك كند تا به اين بيماري غلبه كند و به زندگي بازگردد.
تشخيص افسردگي در نوجوانان
دورهي نوجواني دوران بسيار سختي است. افسردگي در نوجوانان خيلي بيشتر از آنچه تصور ميكنيد به آنها صدمه ميزند. آمار تقريبي نشان ميدهد كه از هر پنج نوجوان، يكي از آنها در مقطعي از نوجواني دچار افسردگي ميشود. در صورت تشخيص افسردگي در آنها ميتوان به طور كامل آن را درمان كرد.
در دورهي نوجواني، بدخلقي و عصبانيت پياپي، طبيعي، ولي افسردگي، چيزي متفاوت است. تاثير منفي افسردگي در نوجوانان بسيار فراتر از غم و غصه است. اين اختلال ميتواند شخصيت فرد را در دوران نوجواني كاملا نابود كند و باعث ايجاد حس ناراحتي، نا اميدي و عصبانيت شود. خيلي از رفتارهاي خروشان و ناسالم نوجوانان ميتواند از علائم افسردگي باشد. آنها ممكن است اين رفتارهاي ناسالم را نشان دهند تا درد پنهاني خود را تحمل كنند.
اطرافيان نوجوان افسرده بايد درد او را تشخيص دهند و به او كمك كنند. اين كار هميشه آسان نيست. نوجوانان افسرده هميشه غمگين به نظر نميرسند چرا كه كلافگي، عصبانيت و پريشاني شاخصترين علائم افسردگي در نوجوانان است. ساير علائم و نشانههاي اين بيماري عبارتست از :
۱. مشكلاتي در مدرسه
افسردگي باعث ميشود فرد انرژي نداشته باشد و نتواند تمركز كند. اين مساله در مدرسه به غيبت زياد، نمرههاي پايين و كلافه شدن از تكاليف منجر ميشود. اين مشكل وقتي قابل توجه است كه نوجوان قبلا دانشآموز خيلي خوبي بوده باشد.
۲. فرار كردن
بسياري از نوجوانان افسرده از خانه فرار ميكنند يا قصد فرار دارند. اين كار معمولا براي جلب توجه انجام ميشود.
۳. اعتماد به نفس پايين
افسردگي ميتواند در نوجوان باعث احساس زشت بودن، خجالتزدگي، شكستخوردگي و بيارزش بودن شود.
۴. اعتياد به گوشي هوشمند
ممكن است كه نوجوانان از اينترنت به عنوان راهي براي فرار از مشكلات استفاده كنند. ولي استفادهي بيشازحد از تلفن هوشمند و اينترنت، فقط دامنه تنهايي آنها را افزايش ميدهد و افسردگي آنها را تشديد ميكند.
۵. بيتوجهي
نوجوانان افسرده ممكن است كارهاي خطرناكي انجام دهند؛ ازجمله رانندگي بياحتياط و بيتوجهي به سلامت جسمي خود.
۶. مقابله با انتقاد
نوجوانان افسرده هميشه احساس بيارزشي دارند. اين باعث ميشود انتقاد، طرد شدن و شكست براي آنها سختتر از هميشه باشد.
۷. جدا شدن از برخي افراد
نوجوانان افسرده ارتباطات اجتماعي كمي دارند و فقط با چند نفر از دوستان خود در ارتباط ميمانند.
كلام آخر
عدم تعادل هورمون در بردن و ايجاد استرس ميتوانند دليلي براي آشفتگي نوجوانان باشند. ولي اين آشفتگي نبايد به بدبختي، بيحوصلگي يا زودرنجي دائمي منجر شود.
افسردگي در نوجوانان، ممكن است به مشكلات روحي ديگري هم منجر شود. اين مشكلات اختلالاتي در غذا خوردن و خودآزاري را شامل ميشوند. كارهاي زيادي ميتوانيد براي كمك به فرزند خود انجام دهيد. اولين قدم اين است كه بدانيد افسردگي در نوجوانان چه علائمي دارد و اگر علائم هشداردهنده را ديديد، چه اقداماتي انجام دهيد.
برچسب: